KARKÓWKA Z ZIOŁAMI

Składniki:

 

1,5 kg. karkówki

tymianek

papryka

czosnek

rozmaryn

cebula

sól

pieprz

mąka ziemniaczana do sosu

 

Wykonanie:

 

 

Rozgrzać piekarnik do 180 C. Mięso umyć, osuszyć papierowym  ręcznikiem. Natrzeć ziołami, solą, pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. Mięso z cebulą włóż do rękawa foliowego, ułóż w brytfannie piecz około 60 minut. Na 10 minut przed końcem przetnij rękaw i dopiecz mięso. Sos zlej do garnka i rozrzedź wodą do uzyskania odpowiedniego smaku. Gotową, zagęść zawiesiną z mąki ziemniaczanej i wody.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *