Składniki:
3 pęka cienkiej kaszanki
2 cebule
2 pomidory
duża czerwona papryka
3 ogórki kiszone
20 dag żółtego sera
keczup
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy. Pomidory i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Cebulę, ogórki, paprykę i pomidory kroimy w niewielką kostkę. Oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Z kaszanek usuwamy osłonki. Każdą kaszankę kładziemy na kawałku posmarowanej olejem folii aluminiowej. Środki pętek wypełniamy porcją warzyw. Polewamy keczupem i posypujemy serem. Starannie zawijamy.
Paczuszki układamy na blasze posmarowanej olejem. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 °C.