KLOPS RYBNY

Składniki:

1 kg. filetów z ryb morskich (karmazyn, dorsz, mintaj)

8jajek

1/2 szklanki mąki ziemniaczane,

5 dag. słoniny

1cebula

tarta bułka

gałka muszkatołowa

pieprz

sól

wykonanie:

 

Rybę i cebulę dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa, dodać przyprawy, 4 jajka, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wyrobić. Pozostałe jajka ugotować na twardo. Do wysmarowanej tłuszczem blachy włożyć kolejno: połowę masy rybnej, obrane jajka, a następnie resztę masy. Na wierzchu ułożyć paseczki słoniny. Piec około 45 minut. Podawać z razowym chlebem i ogórkami kwaszonymi lub konserwowymi.

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *