KLOPS Z RYBY

Składniki:

1 kg filetów z ryb morskich (karmazyn, dorsz, mintaj

8 jajek

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

5 dag. słoniny

1 cebula

tarta bułka

gałka muszkatołowa,

pieprz

sól

 

Wykonanie:

 

 

Rybę i cebulę dwukrotnie zemleć  w maszynce do mięsa, dodać przyprawy,  4 jajka, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wyrobić. Pozostałe jajka  ugotować na twardo. Do wysmarowanej tłuszczem blachy włożyć kolejno:

połowę masy rybnej, obrane jajka, a następnie resztę masy. Na  wierzchu ułożyć paseczki słoniny. Piec około 45 minut. Podawać z razowym  chlebem i ogórkami kwaszonymi  lub konserwowymi.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *