KOCIOŁEK GÓRNIKA

Składniki:

80 dag. cukinii

20 dag. kiełbasy

10 dag. wędzonego boczku

 2 cebule

2 ząbki czosnku

3 pomidory

1 łyżka smalcu

1/4 szklanki bulionu

sól

pieprz

4 łyżki posiekanej natki

Wykonanie:

Cukinię, boczek i kiełbasę potnij w słupki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek i potnij w kostkę. Rozgrzej smalec, wysmaż na nim wędlinę. Dodaj cebulę, czosnek i cukinię. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 15 minut. Tuż przed końcem duszenia dodaj pomidory i natkę. Przypraw.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *