KOKOSEK WIOLI

Ciasto:

25 dag.margaryny
1 jajko
3 szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru

Masa kokosowa:

1/2 litra kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru pudru
1 szk wiórek kokosowych
1 łyżka kakao

Wykonanie;
Ciasto;

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę , podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz w nagrzanym piekarniku 180C.około15 -20 minut do zrumienienia.Placki wystudzić.

Masa;

Wszystkie składniki na masę połączyć ,dobrze wymieszać i przełożyć tym placki , smarując również wierzch,posypać kokosem.
Odstawić do schłodzenia na noc.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.