KOLOROWE KANAPKI

Składniki:

 

 krakersy

 pasta szynkowa

 szczypiorek

 ocet balsamiczny

ciemny chleb

 krążek pumpernikla

 plasterek szynki

2 plastry salami

2 czarne oliwki

cebula

marchewka

pomidorek koktajlowy

majonez

sałata

 

Wykonanie:

 

Krakersy posmarować pastą szynkową, posypać szczypiorkiem. Na wierzchu ułożyć połówkę pomidorka koktajlowego naciętą wzdłuż do 3/4. by powstały skrzydełka, z połówki czarnej oliwki zrobić główkę i tak na kanapce usiądzie duża biedronka pod warunkiem, że dorobimy jeszcze oczy z majonezu i kropeczki z zagęszczonego octu balsamicznego .Z kawałka chleba wyciąć grzywkę, ułożyć powyżej szynki z salami. Pośrodku zrobić oczy z czarnych oliwek. Grzywkę udekorować majonezem. Uszy zrobić z kawałków pumpernikla. rogi z marchewki.

Pyszna krówka gotowa Kanapkę udekorować sałatą z sosem winegret i pomidorkiem koktailowym.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *