Składniki:
krakersy
pasta szynkowa
szczypiorek
ocet balsamiczny
ciemny chleb
krążek pumpernikla
plasterek szynki
2 plastry salami
2 czarne oliwki
cebula
marchewka
pomidorek koktajlowy
majonez
sałata
Wykonanie:
Krakersy posmarować pastą szynkową, posypać szczypiorkiem. Na wierzchu ułożyć połówkę pomidorka koktajlowego naciętą wzdłuż do 3/4. by powstały skrzydełka, z połówki czarnej oliwki zrobić główkę i tak na kanapce usiądzie duża biedronka pod warunkiem, że dorobimy jeszcze oczy z majonezu i kropeczki z zagęszczonego octu balsamicznego .Z kawałka chleba wyciąć grzywkę, ułożyć powyżej szynki z salami. Pośrodku zrobić oczy z czarnych oliwek. Grzywkę udekorować majonezem. Uszy zrobić z kawałków pumpernikla. rogi z marchewki.
Pyszna krówka gotowa Kanapkę udekorować sałatą z sosem winegret i pomidorkiem koktailowym.