KOLOROWY PIEGUSEK

Składniki:

Ciasto różowe:

7 jajek

6 łyżek

6 łyżek mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 kisiele wiśniowe

Ciasto makowe:

 7 jajek

 6 łyżek mąki

 6 łyżek cukru

 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki suchego maku

 Masa:

 1/2 l mleka

2 budynie śmietankowe lub waniliowe

1 margaryna

1 słoik powideł

1 puszka brzoskwiń

Wykonanie:

 Ciasto różowe:

 Z podanych składników upiec biszkopt. Po upieczeniu przekroić na pół. Piec 20 minut w 180 C.

 Ciasto piegowate:

 Z podanych składników upiec biszkopt, po upieczeniu przekroić na pół. Piec 20 minut w 180 C.

Masa:

Budynie ugotować na mleku, przestudzony budyń dodawać do utartej margaryny lub masła stopniowo Brzoskwinie pokroić w średnią kostkę i dodać do masy, lekko wymieszać ,a sokiem z brzoskwiń nasączyć różowe biszkopty.

Przełożenie: ciasto różowe -masa-ciasto makowe, powidło -masa-ciasto różowe-masa powidło-ciasto makowe-polewa.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *