KOPYTKA NA OSTRO

Składniki

1i1/2 kg. ziemniaków

2 i1/2 szklanki mąki

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

Sos:

2 papryki

3 cebule

30 dag. polędwicy wieprzowej

15 dag. sera żółtego

2-3 ząbki czosnku

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka mąki

papryka

curry,

pieprz

sól

oregano

olej

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, zmiel. Dodaj mąkę, jajko i sól, wyrób. Z ciasta uformuj niewielki wałek, pokrój na kopytka. Gotuj w osolonej wodzie kilka minut.

Sos:

Papryki i cebule pokrój na kawałki, smaż na oleju około 15 minut. Dodaj pokrojoną na kawałki polędwicę, smaż do miękkości. Dodaj posiekany czosnek. Półtorej szklanki wody rozrób z mąką, wlej do sosu. Dodaj koncentrat, zagotuj. Przypraw. Dodaj pokrojony w kostkę ser. Polej kopytka.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *