Składniki:
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
4 parówki delikatesowe
2 cebule
1 jajko
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki bułki tartej
3 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka soli i pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
Wykonanie:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków , dodajemy 2 łyżki musztardy z przyprawami. Dodajemy jajko , mąkę i bułkę tartą , wyrabiamy rękoma na jednolitą masę. Parówki kroimy w pół plasterki , cebulę siekamy drobno , smażymy z łyżką musztardy .Dodajemy do masy ziemniaczanej i łączymy .Formujemy kotleciki takie jak mielone, smażymy na rumiano z obu stron.Podajemy polane sosem myśliwskim z sałatką lub same.
(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)