KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z PALUSZKAMI SURIMI

Składniki:

60 dag ziemniaków gotowanych z dnia poprzedniego

1 opak. 250  gram paluszków o smaku krabowym

2 jajka

2 łyżki kaszy manny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka mąki pszennej

Vegeta  lub sól

Pieprz kolorowy mielony

1 łyżka posiekanego koperku

1 cebula

Bułka tarta do panierki

Wykonanie:

Ziemniaki zemleć razem z cebulką surową lub uprzednio zeszkloną i wystudzoną. Dodać paluszki krabowe pokrojone w kosteczkę, jajka, kaszę, obie mąki i koperek. Wymieszać i doprawić do smaku. Formować cygara lub kotlety, panierować je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podać z ugotowanym ryżem i buraczkami lub z barszczem czerwonym

Z tej masy wyszło 20 kotlecików Zrobić je wcześniej a tuż przed obiadem wstawić je na 10-15 min do nagrzanego piekarnika, aby były cieplutkie

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *