KOTLET NADZIEWANY

Składniki;

4 kotlety schabowe grube i duże bez kości
sól
pieprz
4 plastry szynki
4 plastry sera żółtego
4 kawałki czerwonej papryki
3 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 jajka
tarta bułka
olej

mąka

Wykonanie;

 

Kotlety umyć osuszyć i  rozbić cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym położyć plaster szynki, sera, papryki, kawałeczek masła, posypać natką pietruszki. Złożyć na pół, rozbić  końcówki kotleta tłuczkiem, aby dobrze się skleiły. Panierować w mące i roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym z resztą masła. Przykryć  i duśic kilka minut na małym ogniu. Podawać  z ziemniaczkami i marchewką z groszkiem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.