Składniki:
1 czerwona papryka
100 g. rzodkiewki,
100 g. fasoli
100 g. zielonego groszku
4 kotlety schabowe
sól
pieprz
3 łyżki oleju
sok z 1 pomarańczy
1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
1 łyżka sosu sojowego
Wykonani:
Paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Rzodkiewkę oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Kiełki opłukać gorącą wodą i osączyć. Groszek oczyścić i opłukać. Kotlety opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na 1 łyżce oleju po 2-3 minuty , z każdej strony, odstawić w ciepłe miejsce. Rozgrzać pozostały olej i poddusić na nim paprykę. Dodać rzodkiewkę, kiełki i groszek, warzywa dusić jeszcze 2 minuty. Wlać sok pomarań czowy, dodać musztardę z całymi ziarnami gorczycy i sos sojowy, krótko podgrzewać, doprawić solą i pieprzem. Warzywa i kotlety wyłożyć na talerze, ewentualnie udekorować natką pietruszki.