KOTLETY SCHABOWE Z WARZYWAMI

Składniki:

 

1 czerwona papryka

100 g. rzodkiewki,

100 g. fasoli

100 g. zielonego groszku  

4 kotlety schabowe

sól

pieprz

3 łyżki oleju

sok z 1 pomarańczy

1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy

1 łyżka sosu sojowego

 

Wykonani:

 

Paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Rzodkiewkę oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Kiełki opłukać gorącą wodą i osączyć. Groszek oczyścić i opłukać. Kotlety opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na 1 łyżce oleju po 2-3 minuty , z każdej strony, odstawić w ciepłe miejsce. Rozgrzać pozostały olej i poddusić na nim paprykę. Dodać rzodkiewkę, kiełki i groszek, warzywa dusić jeszcze 2 minuty. Wlać sok pomarań  czowy, dodać musztardę z całymi ziarnami gorczycy i sos sojowy, krótko podgrzewać, doprawić solą i pieprzem. Warzywa i kotlety wyłożyć na talerze, ewentualnie udekorować natką pietruszki.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *