KOTLETY W CHIPSOWEJ PANIERCE

Składniki:

 

6 kotletów schabowych bez kości

10 dag chipsów kukurydzianych

2 jajka

2 łyżki mąki

3 łyżki oleju

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kotlety myję, osuszam. Układam pomiędzy dwie warstwy przezroczystej folii spożywczej  i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Wyjmuję z folii,  obu stron oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem. Chipsy wsypuję do mocnego foliowego woreczka, rozgniatam wałkiem, przesypuję na talerz. Jajka roztrzepuję widelcem. Kotlety panieruję kolejno w mące, jajku i pokruszonych chipsach, Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podaję z gotowanymi warzywami.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *