KOTLETY Z PIERSI INDYKA

Składniki:

1/2 kg. piersi indyka

15 dag. szynki wieprzowej

15 dag żółtego sera

2 jajka

tarta bułka,

natka pietruszki

olej

pieprz,

sól

Wykonanie:

Z piersi indyka wykroić 4 kotlety ,zbić je tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ser i szynkę pokroić na cienkie plasterki. Na połówkę kotleta położyć plasterek sera i szynki, przykryć drugą połową i spiąć wykałaczką. Kotlety obtoczyć w mące jajku i tartej bułce i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Następnie wykałaczki wyjąć, a kotlety ozdobić listkami natki pietruszki. Podawać z gotowanymi jarzynami i sałatą.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *