KRAJANKA KOKOSOWA

Składniki:

3 jajka
250 gr. cukru
500 ml maślanki lub kefiru
paczka cukru waniliowego
500 gr. maki
1 paczka proszku do pieczenia,
200 ml, śmietany słodkiej
150 gr. masła

Ciasto:

Jajka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać maślankę lub kefir zmieszane z cukrem waniliowym, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.
Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ciasto przed włożeniem do piekarnika posypać kokosem wymieszanym z cukrem.
piec około 20 minut w piekarniku 180 C.

Posypka kokosowa:

120gr. kokosu
80 gr. cukru

Polewa:

200 ml śmietany zagotować z 150 gr, masła ,gorącą jeszcze polewę wylać na ciepłe ciasto.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *