KREMÓWKA KOKOSOWA

Składniki:

1/2 kostki masła lub margaryny

1/2 szklanki cukru

2 szklanki mąki

3 jajka

1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:

1  litr mleka

2-3 budynie waniliowe

Masa kokosowa:

2 jajka

1/2 szklanki cukru

20 dag. wiórków kokosowych

1/2 kostki masła

cukier puder do posypania

Wykonanie:

Zagnieść  ciasto rozłożyć na uprzednio przygotowanej blasze. Ugotować na mleku budyń( powinien mieć gęstą konsystencję). nieco przestudzić i wyłożyć na ciasto. Masło rozpuścić schłodzić. Z białek ubić sztywną pianę dodać cukier  żółtka ,wiórki kokosowe, całość dobrze wymieszać. Następnie dodać rozpuszczone masło i znowu wymieszać i wyłożyć masę na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec około 40 minut w 180 .C upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *