Składniki;
Ciasto;
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
Farsz:
1/2 kg.mięsa mielonego
1/2 kg.pieczarek
60 dag. kapusty kiszonej
1 cebulka
1 jajko
Wykonanie;
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki.
Farsz:
Kapustę drobno poszatkować,obgotować. Mięso i cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć,dodając pokrojone drobno pieczarki,wszystko podsmażyć. Do mięsa dodać odciśniętą ugotowaną kapustę,jajko,doprawić do smaku solą ,pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać .Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju na rumiano.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)