KROKIETY MIĘSEM

Składniki;

Ciasto;

3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
Farsz:
1/2 kg.mięsa mielonego
1/2 kg.pieczarek
60 dag. kapusty kiszonej
1 cebulka
1 jajko

Wykonanie;
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki.
Farsz:
Kapustę drobno poszatkować,obgotować.  Mięso i cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć,dodając pokrojone drobno pieczarki,wszystko podsmażyć.  Do mięsa dodać odciśniętą ugotowaną kapustę,jajko,doprawić do smaku solą ,pieprzem.  Farsz nakładać na naleśniki i zawijać .Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju na rumiano.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.