Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki krupczatki
15-20 dag. margaryny
2 żółtka
2/3 szklanki cukru pudru
Nadzienie:
1opakowanie budyniu waniliowego
25 dag. truskawek (agrestu, jagód, czereśni
1 opakowanie galaretki owocowej
Wykonanie:
Wyrobić ciasto nożem, a następnie szybko zagnieść ręką, zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto podzielić na pół, z każdej części uformować wałek średnicy około 3 cm. Podzielić każdy na 16 równych plasterków i wylepić nimi foremki babeczek. Ułożyć foremki na blasze i piec w gorącym około. 220C piekarniku 15-20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ustawić na stolnicy do góry dnem, a gdy przestygną, lekko uderzać trzonkiem noża w dno foremek i wyjąć babeczki. Nie ruszać, dopóki nie ostygną. Przyrządzić budyń według przepisu na opakowaniu i lekko ostudzić. Owoce umyć i osączyć. Babeczki napełnić budyniem bezpośrednio przed podaniem, a na wierzchu ułożyć owoce, polać tężejącą galaretką (przygotowaną w mniejszej o 1/3 ilości wody niż podana na opakowaniu), wstawić na 20 minut do lodówki.