KRUCHE Z BUDYNIEM

Składniki:

1 margaryna
250g Mąka pszenna
3 szklanki jajka
3 szt. śmietana
2 łyżki proszek do pieczenia
1 łyżeczka cukier puder
1budyń np. malinowy na 1/2 l. mleka
5 jabłek.

Z mąki, margaryny, cukru pudru, śmietany, proszku do pieczenia oraz dwóch żółtek i jednego całego jajka zagnieść ciasto. Podzielić na pół i schłodzić w lodówce. Jabłka obrać i podzielić na ósemki. Ugotować budyń. Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do wypieków. Ułożyć pokrojone jabłka można zetrzeć na grubej tarce a na te jabłka wylać budyń. Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na wierzch placka Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i piec 30 min.

BEZA

Ubić pianę z dwóch białek i 2 czubatych łyżek cukru pudru. Rozsmarować na podpieczone ciasto i piec jeszcze 15 min.

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *