KULKI RYBNEW MARYNACIE

Składniki:

 1  kg filetów

rybnych świeżych
2 bułki  suche
2 jajka
bułka tarta
olej


Marynata :


1 marchewka
3 cebule
5 szklanek wody
1i1/2 szklanki octu 10 %
1/2 szklanki cukru
2i1/2 łyżeczki soli
3 – 4 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego

czarnego pieprzu
gorczyca
kilka ząbków czosnku

Wykonanie:

Zagotować wodę z solą, cukrem, przyprawami. Do gotującej wody wlać ocet, wrzucić pokrojoną w plasterki marchew, cebule, i ząbki czosnku w całości. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Filety odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić w maszynce dodać namoczoną i zmieloną bułkę, jajka i wyrobić na gładką masę. W mokrych dłoniach uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w bułce tartej i upiec na rumiano z każdej strony w głębokim oleju. Ułożyć kulki w dużym słoju lub innym naczyniu, zalać zalewą i pozostawić co najmniej na 24 godziny by nasiąkły i nabrały właściwego smaku.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *