KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

Składniki:

4 piersi z kurczaka

0,5  litra maślanki lub kefiru

3 szklanki płatków kukurydzianych Corn  Flakes

2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli

1 łyżeczka papryki w proszku

0,5 łyżeczki granulowanego czosnku

Trochę przyprawy typu Kebab-Gyros lub pikantnej przyprawy do kurczaka

Wykonanie:

Piersi pokroić na kawałki, zalać maślanką i odstawić na godzinkę. Płatki kukurydziane wsypać do foliowej torebki i rozgnieść za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa, po czym wymieszać z bułką tartą i przyprawami. Kawałki kurczaka wyjąć z maślanki nie odsączać panierować w płatkach i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *