KURCZAK W SEROWEJ PANIERCE

Składniki:

3 filety z kurczaka

przyprawa do kurczaka

2 zmiażdżone ząbki czosnku

Panierka:

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki mąki pszennej

1 jajko

1/2 szklanki drobno startego sera żółtego

1/4 łyżeczki przyprawy do kurczaka

szczypta ostrej papryki

Wykonanie:

Filety umyć, osuszyć, rozbić, nasmarować czosnkiem, oprószyć niezbyt obficie przyprawą, odstawić do lodówki na 30 minut. Mleko zmiksować z jajkiem, mąką i przyprawami, następnie wsypać ser i dokładnie wymieszać łyżką (panierka ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Mięso maczać w panierce, smażyć na oleju, na średnim ogniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.