Składniki:
1 kurczak
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
20 dag. pieczarek
1/2 litra rosołu
1cebula,
natka pietruszki
mąka
olej
papryka,
curry
biały pieprz
sól
Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki(zamiast całego kurczaka można wziąć 4 udka), posolić, dokładnie obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami ,obsmażyć na oleju w dość głębokiej patelni, przełożyć do innego naczynia. Do rondla wlać rosół, wino i gotować 10 minut. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w paski i usmażyć z cebulą. Kurczaka i pieczarki włożyć do rosołu, wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki i dusić około pół godziny. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką z marchwi i chrzanu.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)