Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
vegeta
pieprz ziołowy
pieprz cytrynowy
ostra papryka
czosnek granulowany
Warzywa:
1/2 kalafiora
1/2 brokułu
1duża marchewka
20. dag fasolki szparagowej
1 bakłażan
olej
sól
pieprz
ulubione zioła
Wykonanie:
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, natrzyj vegetą, pieprzem ziołowym i cytrynowym, ostrą papryką i czosnkiem (filetów nie rozbijaj). Ułóż w garnku do gotowania na parze lub na sitku do gotowania na parze w garnku napełnionym niewielką ilością wody. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Warzywa: kalafiora i brokuł podziel na małe różyczki, umyj. Marchewkę obierz, umyj, pokrój na kawałki. Fasolkę szparagową umyj, osusz, odetnij końcówki. Bakłażana umyj, osusz, pokrój na niezbyt grube plasterki. Warzywa ułóż w naczyniudo gotowania na parze lub w rondlu na sitku do gotowania na parze. Gotuj pod przykryciem około 15 minut. Skrop olejem, posyp ziołami (warzywa możesz przyprawić solą i pieprzem).