KURCZAK Z WARZYWAMI

Składniki:

2 filety z piersi kurczaka

vegeta

pieprz ziołowy

pieprz cytrynowy

ostra papryka

czosnek granulowany

Warzywa:

1/2 kalafiora

1/2 brokułu

1duża marchewka

20. dag fasolki szparagowej

1 bakłażan

olej

sól

pieprz

ulubione zioła

Wykonanie:

Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, natrzyj vegetą, pieprzem ziołowym i cytrynowym, ostrą papryką i czosnkiem (filetów nie rozbijaj). Ułóż w garnku do gotowania na parze lub na sitku do gotowania na parze w garnku napełnionym niewielką ilością wody. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Warzywa: kalafiora i brokuł podziel na małe różyczki, umyj. Marchewkę obierz, umyj, pokrój na kawałki. Fasolkę szparagową umyj, osusz, odetnij końcówki.  Bakłażana umyj, osusz, pokrój na niezbyt grube plasterki. Warzywa ułóż w naczyniudo gotowania na parze lub w rondlu na sitku do gotowania na parze. Gotuj pod przykryciem około 15 minut. Skrop olejem, posyp ziołami (warzywa możesz przyprawić solą i pieprzem).

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *