KWAŚNICA NA WIEPRZOWINIE

Składniki:

60 dag. wieprzowych żeberek część może być wędzona)

1 listek laurowy

kilka ziaren ziela angielskiego

40 dag .kwaszonej kapusty

1 cebula

2 ziemniaki

1 ząbek czosnku

kminek

sól

pieprz

Wykonanie:

Żeberka opłucz podziel na porcje zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj zbierz szumowinę. Dodaj listek laurowy  sól, ziele angielski pieprz. Gotuj aż mięso będzie miękkie wyjmij je z wywaru. Do wywaru wrzuć  posiekaną kiszoną kapustę i pokrojoną cebule. Gotuj aż warzywa będą miękkie. ziemniaki obierz opłucz, pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Do zupy dodaj ziemniaki, mięso (możesz wyjąć kości i mięso pokroić na mniejsze kawałki) i posiekany czosnek Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Zupę dopraw do smaku zmielonym kminkiem, solą i pieprzem, zagotuj.Podawaj gorącą z pieczywem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *