ŁABĘDZI PUCH

Składniki:


KREM DO ŚRODKA


2 duże czerstwe bułki
3 szklanki mleka
pół szklanki cukru
1 torebka cukru waniliowego
10 dag wiórków kokosowych
kostka masła
kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol

Wykonanie:

Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.


 Składniki:


MASA NA WIERZCH

Składniki:


4 łyżki masła
2 łyżki mleka
10 dag wiórków kokosowych
mniej niż pół szklanki cukru

Wykonanie:

 Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *