ŁAZANKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

Składniki:

 2 główki kapusty pekińskiej (lub jedna włoska)

 2 cebule

 3 laski kiełbasy (u mnie podwawelska króluje)

 1 paczka makaronu łazanki

 sól, pieprz, przyprawa zwana inaczej maga

 Wykonanie:

Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. W międzyczasie gotujemy makaron. Wszystkie gotowe składniki wrzucamy do garnka, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i magi, podsmażamy kilka minut, często mieszając, żeby się nie przypaliło. Można dodać pieczarki, wtedy smakuje jeszcze lepiej.  Można również dodać duszonego boczku z cebulką .

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *