Składniki:
1 puszka schłodzonego mleka słodzonego
500 ml .kremówki
1 cukier wanilinowy
1przetarta brzoskwinia
15 dag przetartych truskawek
Składniki:
Beza:
4 białka
20 dag cukru pudru
Wykonanie:
Lody:
Oddzielnie ubij mleko i kremówkę z cukrem wanilinowym. Połącz obie masy, podziel na 2 części. Jedną włóż do foliowego woreczka i do zamrażarki. 1/3 drugiej masy wymieszaj z przecierem brzoskwiniowym a resztę z truskawkowym. Masy oddzielnie włóż do woreczków i do zamrażarki. Keksówkę wyłóż folią aluminiową. Kiedy masy zgęstnieją odetnij róg woreczków i wyciśnij do formy masę tworząc marmurkowy wzorek. Zamroź.
Wykonanie:
Beza:
Białka ubij z cukrem. Lody obłóż pianą. Wstaw na 1-2 minuty do 250 C. Od razu podawaj.