MAKARON CANNELLONI FASZEROWANY

Składniki:

Farsz:

80 dkg. mięsa mielonego

4 ząbki czosnku przeciśnięte

sól

pieprz do smaku

1 opakowanie makaronu Cannelloni  250 gr.

kawałek tartego żółtego sera

Wykonanie:

Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone Napełniamy mięsem surowe rurki Cannelloni. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę sosu pomidorowego. Układamy faszerowane rurki, zalewamy ponownie sosem, na to znów rurki itd. Zalać cały makaron dokładnie sosem i posypać obficie tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut. przy temp.200° C.

Sos:

Składniki:

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

700-800 ml. wody lub bulionu

4-5 łyżek koncentratu pomidorowego

1-2 łyżeczek cukru

3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

sól

pieprz- do smaku

Wykonanie:

W garnku roztopić masło, wsypać mąkę, mieszać do zapienienia. Dodać bulion koncentrat pomidorowy,  czosnek i pozostałe przyprawy ,mieszać na niewielkim ogniu, aż do zagotowania. Doprawić do smaku.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *