Składniki:
350- 400 gram makaronu o dowolnym kształcie
1 duży por 1 czerwona papryka
200 gram wędliny w kawałku
50 g sera żółtego
Olej do smażenia
Świeżo mielony kolorowy pieprz
Świeżo mielona sól morska
Natka pietruszki do dekoracji
Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu. Odcedzamy. Por obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy go na rozgrzany olej. Smażymy. W międzyczasie paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do pora. W dalszej kolejności kroimy w kostkę wędlinę i także wrzucamy do warzyw. Całość doprawiamy do smaku i smażymy około 5 minut. Na koniec dodajemy starty ser żółty. Mieszamy do momentu jego rozpuszczenia. Do tak przygotowanego nadzienia wsypujemy makaron. Chwilkę razem ogrzewamy by się ocieplił. Danie porcjujemy na talerze, dekorujemy i podajemy.