MAKARON Z MIĘSEM

Składniki:

1/2 opakowanie makaronu sojowego

40 dag polędwiczki wieprzowej

1 marchewka

1 żółta papryka

olej

1 cebula

szczypior

sól

pieprz

papryka słodka

Wykonanie:

 

Makaron zalej lekko osolonym wrzątkiem i odstaw na około 20 minut pod przykryciem. W tym czasie na rozgrzanym oleju krotko przesmaż cienko pokrojoną polędwiczkę, a gdy się zrumieni , dopraw solą, pieprzem. Następnie dodaj oczyszczone, pokrojone warzywa marchew, paprykę, cebulę, podduś, ponownie  dopraw, także papryką. Gdy warzywa zmiękną,  wymieszaj je z makaronem. Danie podaj udekorowane szczypiorkiem.

(Odwiedzone 7 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *