Składniki:
350 g. chińskiego makaronu
sól
2 pory,
300 g. marchwi,
2 czerwone papryki,
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
pieprz
2 łyżki orzechów nerkowca
pasta samba oelek
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pory, marchewkę i pa papryki oczyścić i opłukać. Pory i marchewkę pokroić w plastry, papryki pokroić na nieduże jednakowe kawałki. Na patelni rozgrzać olej, na tłuszczu poddusić por z marchewką, stale mieszając. Dodać sos sojowy i gotować około 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodać paprykę, warzywa doprawić orzechów nerkowca pikantnie solą, pieprzem i odrobiną sambal oelek. Makaron dokładnie odcedzić, dodać do warzyw i wymieszać. Makaron z patelni z warzywami podawać udekorowany orzechami nerkowca, danie posypać listkami pietruszki.