Składniki:
8 dorodnych marchwi
4 jajka
4 łyżki tartej bułki,
1szklanka jogurtu
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
1 łyżeczka posiekanego koperku
Wykonanie:
Marchew umyć, oczyścić, przepołowić wzdłuż, zalać wrzącą, posoloną i lekko ocukrzoną wodą. Chwilę pogotować, odcedzić, odsączyć. Zanurzyć polówki marchwi w rozbitych jajkach, następnie obtoczyć w tartej bułce, smażyć na
silnie rozgrzanym oleju, aż się zrumienią po obu stronach. Wyłożyć na półmisek, ostudzić. Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Wrzucić do jogurtu, podobnie koperek. Doprawić jogurt, polać nim marchew.
(Odwiedzone 9 raz, 1 wizyt dziś)