MAŚLANKOWE Z BRZOSKWINIAMI

Składniki :

4 jajka

1 szklanka maślanki

1 szklanka cukru

1 opakowanie  proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

3 szklanki mąki

1/2 szklanki oleju

Dowolne owoce:  jabłka,ananasy, brzoskwinie, śliwki

Kruszonka:

10 dag. masła

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

Wykonanie:

Wszystko razem połączyć na tak zwany żwirek i posypać wierzch owoców .

Wykonanie:

Jajka roztrzepać widelcem jak na omlet, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować lub  wyrobić ręcznie aby powpuszczać pęcherzyków to ciasto lepiej wyrośnie . Formę wysmarować tłuszczem a następnie posypać bułką tartą lub kaszą manną, przełożyć ciasto, na ciasto poukładać jabłka w plasterkach a następnie posypać kruszonką . Piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.