MIGDAŁOWE KOSTKI

Składniki:

30 dag. mąki

5 jajek

15 dag. cukru

2 łyżki kakao

1 cukier waniliowy

1 proszek do pieczenia

3/4 szklanki oleju

4 łyżki mleka

2 łyżki rumu lub aromat rumowy

10 dag. migdałów

10 dag. płatków migdałowych

polewa czekoladowa

Wykonania:

Migdały sparzyć gorącą wodą obrać  ze skórki zemleć .jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym Ciągle ucierając dolewać stopniowo olej i mleko. Dodać mąkę proszek do pieczenia, migdały i rum. Dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę piec około 30 min. w temp. 180 .C Lekko ostudzone ciasto zdjąc z blachy oblać polewą czekoladową posypać pokruszonymi  płatkami migdałowymi.

 

 

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *