Składniki:
30 dag. mąki
5 jajek
15 dag. cukru
2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia
3/4 szklanki oleju
4 łyżki mleka
2 łyżki rumu lub aromat rumowy
10 dag. migdałów
10 dag. płatków migdałowych
polewa czekoladowa
Wykonania:
Migdały sparzyć gorącą wodą obrać ze skórki zemleć .jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym Ciągle ucierając dolewać stopniowo olej i mleko. Dodać mąkę proszek do pieczenia, migdały i rum. Dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę piec około 30 min. w temp. 180 .C Lekko ostudzone ciasto zdjąc z blachy oblać polewą czekoladową posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)