Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1jajko
1/2 szklanki oleju
2 łyżki miodu
2 łyżki sody
2 łyżki cynamonu
Krem:
2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 żółtko
1cukier waniliowy
Wykonanie:
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać, włożyć do średniej wielkości tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w temperaturze 200 C.
Wykonanie:
Krem:
Szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkiem i mąką, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Wystudzone ciasto przekroić, posmarować ciepłym kremem i lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.