MIODOWNIK Z BUDYNIEM

Składniki:


2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1jajko
1/2 szklanki oleju
2 łyżki miodu
2 łyżki sody
2 łyżki cynamonu


Krem:


2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 żółtko
1cukier waniliowy

Wykonanie:

Ciasto:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać, włożyć do średniej wielkości tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w temperaturze 200  C.

Wykonanie:

Krem:

Szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkiem i mąką, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Wystudzone ciasto przekroić, posmarować ciepłym kremem i lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *