Składniki:
25 dag. margaryny
6 jajek
1/2 kg mąki tortowej
40 dag. cukru pudru
1 szklanka mleka
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki maja mieć temperaturę pokojowa.Margarynę utrzec na puszystą masę,dodać cukier puder i dalej ubijac . Następnie dodawać po calym jajku cały czas ubijać mikserem .Następnie dodać mleko na przemian z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia . Na blaszkę 25x 29 cm.wyłożyć papier natluscic i wylać połowę ciasta .Do drugiej połowy dac 2 łyżki kakao i olejek arakowy lub rumowy ,wymieszac i wylac na ciasto biale . Piecz w 180 C. .około 45-55 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu polać po wierzchu polewą lub posypac cukrem pudrem.