MRMUREK ANI

Składniki:

25 dag. margaryny

6 jajek

1/2  kg mąki tortowej

40 dag. cukru pudru

1 szklanka mleka

1 cukier waniliowy

2 łyżki kakao

3 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki maja mieć temperaturę pokojowa.Margarynę utrzec na puszystą masę,dodać cukier puder i dalej ubijac . Następnie dodawać po calym jajku cały czas ubijać mikserem .Następnie dodać mleko na przemian z przesianą  mąką i proszkiem do pieczenia . Na blaszkę 25x 29 cm.wyłożyć papier natluscic i wylać połowę ciasta .Do drugiej połowy dac 2 łyżki kakao i olejek arakowy lub rumowy ,wymieszac i wylac na ciasto biale . Piecz w 180 C. .około 45-55 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu polać po wierzchu polewą lub posypac cukrem pudrem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.