MUS CZEKOLADOWY

składniki:

 

20 dag gorzkiej czekolady

10 dag masła

6 jajek

1/2 szklanki kremówki

1-2 łyżki drobnego cukru

sól

Wykonanie:

Połamać na kawałki czekoladę, wrzucić do rondelka, dodać pokrojone masło, łyżkę wody i roztopić w kąpieli wodnej lub na parze. Żółtka rozmącić, dodać do roztopionej ciepłej czekolady I energicznie wymieszać łyżką. Ubić na sztywną pianę białka ze szczyptą soli i osobno- kremówkę z cukrem. Letnią masę czekoladową delikatnie, ale dokładnie wymieszać z bitą śmietaną i resztą plany z białek. Przełożyć do salaterki lub  pucharków i wstawić na kilka godzin do lodówki.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *