MUS JABŁKOWY

Składniki;

1 kg. antonówek
250g. serka mascarpone
1/2 szklanki miodu lipowego lub spadziowego
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 cytryny
2 łyżeczki sezamu
2 łyżki likieru amaretto

Wykonanie;

Jabłka obrać, wydrąży gniazda nasienne ułożyć na blasze.Następnie skropić sokiem z cytryny wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury180C. na 20 minut.Po upieczeniu przetrzeć je przez sito, aby uzyskać mus.Serek mascarpone połączyć z likierem.Do pucharków wlać same z miodu i posiekanych orzechów.Jako drugą warstwę wlać serek mascarpone.Na wierzchu umieścić ostudzony mus jabłkowy.Udekorować odrobiną miodu, sezamu i orzechów.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.