MUSZTARDA Z POMIDORÓW

Składniki:

2,5  kg dojrzałych pomidorów

0,5 kg cebuli,

2,5 dag cukru

1 łyżka soli

1 szklanka octu,

1 łyżeczka papryki

2 ząbki czosnku

szczypta pieprzu

5 ziaren ziela angielskiego

5 goździków

3 liście laurowe

 

Wykonanie:

 

Pomidory pokroić i gotować godzinę. Osobno poddusić pokrojoną cebulę z roztartym pomidorem. Pomidory i cebulę przetrzeć przez sito, połączyć, dodać cukier, sol, paprykę, czosnek utłuczony z przyprawami, liść laurowy i gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Cały czas mieszać (przypala się). Jeszcze

raz przetrzeć i przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wspaniała musztarda do zimnych mięs i wędlin.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *