Składniki;
10 dag. małych kurek
1/2 małej cukinii
kawałek sera gorgonzola (lub innego pleśniowego)
1 mała cebula
kilka gałązek natki
sól
pieprz,
tymianek
oliwa
4 kromki chleba tostowego
Wykonanie:
Grzyby oczyść, umyj. Cukinię umyj (nie obieraj), pokrój w drobna kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę umyj, osusz, pokrój. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj kurki, duś, aż odparują. Dodaj cukinię, wymieszaj, usmaż. Posyp natką, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem .Ser drobno pokrusz, posyp gorące grzybki, wymieszaj. Podawaj na chlebie tostowym. Przed nałożeniem farszu grzybowego pieczywo możesz lekko zrumienić w tosterze lub piekarniku.
(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)