NALEŚNIKI PIWNE ZAPIEKANE Z KAPUSTĄ

Składniki:

150 ml mleka

150 ml. jasnego piwa

3 jajka

 sól

1 por

30 dag .kapusty

30 dag. pieczarek

40 dag. mortadeli

5 łyżek oleju

250 ml .bulionu

15 dag. goudy

25 dag. śmietany

pieprz

1 cebula

1/2 pęczka szczypiorku

Wykonanie:

Mleko wymieszać z piwem, jajkami i mąką. Ciasto posolić. Odstawić na 10 minut .Kapustę poszatkować. Por pokroić w plasterki, pieczarki na połówki, a mortadelę w kostkę. Patelnię rozgrzać, cienko smarować 2 łyżkami oleju. Wylewać małe porcje ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Na tej samej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć na nim pieczarki i mortadelę, zdjąć. Na patelni rozgrzać jeszcze łyżkę oleju, wrzucić kapustę i krążki pora. Podlać bulionem, dusić 5 minut. Dołożyć pieczarki i wędlinę. Doprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach i ciasno je zwinąć. Rulony ułożyć w żaroodpornej formie. Ser zetrzeć, wymieszać ze śmietaną, dodać posiekany szczypiorek. Polać naleśniki i zapiekać je 15 minut w 200  C. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Zrumienić na pozostałym oleju. Gotową zapiekankę posypać cebulą.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *