NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU

Składniki:

15 dag. marchewki

20 dag. mąki

1 cebula

250 ml. mleka

2 jajka

sól

pieprz

1 puszka sałatki meksykańskiej

1 łyżka oleju

30 dag. pomidorów z puszki

suszone płatki chili

cukier

1 łyżka masła

8 źdźbeł szczypiorku

40 dag .śmietany

Wykonanie:

Cebulę i marchewki obrać, pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać mikserem z mlekiem i jajkami. Ciasto doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 20 minut. Sałatkę meksykańską odsączyć. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchewkę, warzywa podsmażyć. Następnie dołożyć sałatkę meksykańską. Wlać bulion i pomidory z puszki Poczekać, aż całość zawrze, zmniejszyć płomień i gotować 5 minut. Sos przyprawić solą, pieprzem, chili  i cukrem. Na patelni rozgrzewać po kawałeczku masło. Wylewać porcje ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Szczypiorek posiekać, połowę wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować tym naleśniki. Posypać startym żółtym serem. Zwinąć. Rulony pokroić na duże kawałki .Na spodzie żaroodpornej formy rozsmarować warzywny sos. Na tym ułożyć naleśnikowe ruloniki. Resztę śmietany doprawić. Posmarować nią ruloniki. Piec 15 minut w 200 C. Posypać resztą szczypiorku.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *