NALEŚNIKI Z KOZIM SEREM

Składniki:

4 usmażone naleśniki

4 łyżki twarożku z koziego mleka

2 łyżki posiekanej mięty

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Suchą żeliwną patelnię rozgrzać na średnim ogniu.Na patelni kolejno podgrzać naleśniki, z każdej strony po około 15 sekund. Ciepłe naleśniki zdjąć z patelni i przykryć ściereczką. Każdy naleśnik posmarować 1 łyżką twarożku, posypać posiekaną miętą, oprószyć szczyptą soli świeżo zmielonym pieprzem. Naleśniki ciasno zrolować, każdy zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki i chłodzić około 1 godziny. Końce naleśników wyrównać, odcinając je nożem . Każdy naleśnik pokroić ukośnie na 5 kawałków  następnie usunąć folię spożywczą. Roladki będą bardziej soczyste, ułożyć na półmisku.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *