Składniki:
4 usmażone naleśniki
4 łyżki twarożku z koziego mleka
2 łyżki posiekanej mięty
sól
pieprz
Wykonanie:
Suchą żeliwną patelnię rozgrzać na średnim ogniu.Na patelni kolejno podgrzać naleśniki, z każdej strony po około 15 sekund. Ciepłe naleśniki zdjąć z patelni i przykryć ściereczką. Każdy naleśnik posmarować 1 łyżką twarożku, posypać posiekaną miętą, oprószyć szczyptą soli świeżo zmielonym pieprzem. Naleśniki ciasno zrolować, każdy zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki i chłodzić około 1 godziny. Końce naleśników wyrównać, odcinając je nożem . Każdy naleśnik pokroić ukośnie na 5 kawałków następnie usunąć folię spożywczą. Roladki będą bardziej soczyste, ułożyć na półmisku.