NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI

Składniki:


Na naleśniki:


1szklanka mąki
1szklanka mleka
jajko
2 łyżki oleju

Wykonanie:


Mąkę, mleko ,jajko oraz olej wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki.

Farsz:

50 dag pieczarek

 2-3 średnie główki cebuli

1/4 kostki tłuszczu do smażenia

2 łyżki ser camembert

4 plasterki ser edamski

sól

pieprz

papryka ostra

kostki Knorra

cebula

pietruszka  korzeń

szczypior z cebuli pietruszka zielona

liście selera

1/2 porcji sosu grzybowego z torebki

Wykonanie:

Cebulkę podsmażyć na złoto na tłuszczu, wrzucić pieczarki, najpierw mocno podsmażyć, a później normalnie mieszać, aż zmiękną, dodając stopniowo wszystkie przyprawy, na końcu mini kostki Knorra, ser i sos mieszać, aż się zredukuje i nie będzie za rzadkie. Oczywiście przyprawiamy jak każdy lubi. Teraz tylko wykładać na naleśniki i zawijać w rulon. Można opiekać w bułce tartej, bądź posypać serem z wierzchu i podpiec, lub włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku z jakimś sosikiem śmietanowo serowym lub innym sosem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *