Składniki:
Na naleśniki:
1szklanka mąki
1szklanka mleka
jajko
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Mąkę, mleko ,jajko oraz olej wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki.
Farsz:
50 dag pieczarek
2-3 średnie główki cebuli
1/4 kostki tłuszczu do smażenia
2 łyżki ser camembert
4 plasterki ser edamski
sól
pieprz
papryka ostra
kostki Knorra
cebula
pietruszka korzeń
szczypior z cebuli pietruszka zielona
liście selera
1/2 porcji sosu grzybowego z torebki
Wykonanie:
Cebulkę podsmażyć na złoto na tłuszczu, wrzucić pieczarki, najpierw mocno podsmażyć, a później normalnie mieszać, aż zmiękną, dodając stopniowo wszystkie przyprawy, na końcu mini kostki Knorra, ser i sos mieszać, aż się zredukuje i nie będzie za rzadkie. Oczywiście przyprawiamy jak każdy lubi. Teraz tylko wykładać na naleśniki i zawijać w rulon. Można opiekać w bułce tartej, bądź posypać serem z wierzchu i podpiec, lub włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku z jakimś sosikiem śmietanowo serowym lub innym sosem.