NAPOLEONKI BEZ PIECZENIA

Składniki:

5 szklanek mleka
1 budyń śmietankowy
4 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 kostka masła lub margaryny
Cukier lub aromat waniliowy
2 duże paczki krakersów

Wykonanie:

4 szklanki mleka zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym oraz kostką masła (margaryny).
Pozostałą szklankę mleka wymieszaj z budyniem, mąką i żółtkami.
Tak przygotowany budyń wlej do gotującego się mleka.
Całość gotuj tak długo, aż masa zgęstnieje, pamiętaj by mieszać cały czas.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Zostaw do ostygnięcia i gotowe.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *