OGÓRKI Z MASĄ WARZYWNĄ

Składniki:

 

2 średnie ogórki

25 dag. gęstego twarożku

1mała cebulka

1/2strąka czerwonej papryki

1pomidor

kilka gałązek szczypiorku

2 jajka

sól

biały pieprz

4 łyżki śmietany

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Szczypiorek posiekaj. Drobno pokrój obranego ze skóry pomidora, cebulkę i paprykę. Ogórki umyj, przekrój na pół. Miąższ wydrąż, posiekaj. Do twarożku dodaj jajka  pomidor, paprykę, szczypiorek (część odłóż do dekoracji), cebulkę, miąższ z ogórka oraz śmietanę. Wymieszaj składniki, przypraw do smaku solą i pieprzem. Napełnij połówki ogórków, posyp szczypiorkiem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *