OSTRY SOS POMIDOROWY

Składniki:

 

8 dużych pomidorów

2 średnie cebule

2 ząbki czosnku

1/4 szklanki cukru

1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

1łyżeczka ostrej musztardy,

1/2 łyżeczki przyprawy chili.

 

Wykonanie:

 

Pomidory ze skórką pokrajać na kawałki, cebulę w kostkę, czosnek drobno

posiekać. Na patelnię wlać wino i rozpuścić w nim cukier z musztardą

i chili, włożyć rozdrobnione jarzyny, gotować na małym ogniu 1/2 godziny.

Sos wystudzić, zmiksować, przetrzeć przez plastikowe sito, żeby oddzielić

nasionka i skórki. Znowu przecier zagotować, przelać do słoiczków, pasteryzować

10 minut.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *