OZORKI WOŁOWE W ŚMIETANIE:

Składniki:

1ozór wołowy
2 kostki rosołowe
ocet 10 %-6-7 łyżek
liść laurowy
3 ziela angielskie
trochę vegety
sól i pieprz
przyprawa typu maggi
średni majonez
duża śmietana 18%
3 duże cebule

Wykonanie:

Ozór gotujemy z rosołkami, odrobiną vegety soli i pieprzu około 2-2,5 godziny do miękkości po wystudzeniu obieramy ze skóry dokładnie i kroimy nasze ozorkowe mięso w plasterki ok. 1cm i te plasterki jeszcze na pół robimy zalewę octową jak do śledzi nie za mocną czyli gotujemy wodę około 1,5  litra i z 1szklanką octu ,zielem angielskim i liściem laurowym, łyżeczką vegety i kilkoma plastrami cebuli studzimy i dodajemy nasze ozorki, zostawiamy na noc przed podaniem wyjmujemy nasze ozorki z zalewy, kroimy świeżą cebulę w plastry, dodajemy do ozorków, mieszamy majonez ze śmietaną, dodajemy dużą ilość magii, doprawiamy pieprzem i solą i mieszamy z naszymi ozorkami podajemy na stół.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *